Mededeling erediensten

Update 22 januari 22:30

Geliefde gemeente,

Zoals u weet heeft het kabinet gisteren besloten tot het instellen van een avondklok, met ingang van D.v. zaterdag 23 januari 2021. De avondklok geldt van 21.00 tot 04.30 uur gedurende de periode tot en met 9 februari 2021. Wij kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt of dit gevolgen heeft voor onze gemeente.

Als kerkenraad vinden we het belangrijk dat onze gemeente meewerkt aan een trouwe naleving van de avondklok. Er moet dus tijd genoeg zijn om zonder haast vóór 21.00 uur thuis te kunnen zijn. Omdat de avonddiensten beginnen om 19.00 uur en meestal vóór 20.30 uur afgelopen zijn, hebben we besloten de tijden te handhaven. Wel willen we vriendelijk vragen om, na het bezoeken van de avonddienst, direct naar huis te gaan zodat u tijdig thuis bent.

UITNODIGINGEN VOOR DE EREDIENSTEN

De tijden voor de diensten blijven als volgt: 09.30 uur, 16.00 uur en 19.00 uur. Voor de ochtend- en middagdienst is er crèche voor de jongste kinderen.

Als het in verband met gezinsomstandigheden lastig kan zijn overdag een dienst bij te wonen, kunt u dit aan de koster laten weten. U kunt dan voor de avonddienst uitgenodigd worden.

 

Zondag 24 januari Ochtend C
Middag D
Avond E, F
Woensdag 27 januari Avond, GBS dienst Op aanmelding bij de koster
Zondag 31 januari   Ochtend, Heilige Doop G
Middag H
Avond I, J
Zondag 7 februari   Ochtend A
Middag B
Avond C, D
Zondag 14 februari   Ochtend E
Middag F
Avond G, H

 

GBS dienst ds. A Verschuure D.V. 27 januari 2021

De dienst van ds. Verschuure wordt vervroegd naar 19.00 uur, zodat aanwezigen tijdig naar huis kunnen in verband met de avondklok. Wie de dienst wil bijwonen, kan zich na komende zondag opgeven bij de koster (w.buis@gergemgouda.nl). Uiteraard is het aantal plaatsen beperkt.

GEZONDHEIDSCHECK

Wellicht ten overvloede roepen we u opnieuw op om alle instructies goed in acht te nemen. Kom niet naar de kerk bij (lichte) klachten. Bent u in afwachting van een test (of de uitslag daarvan), blijf dan thuis, met eventuele huisgenoten! Volg in de kerk alle aanwijzingen van de kosters en hun helpers op. Zo draagt ieder eraan bij dat de diensten op een veilige wijze kunnen plaatsvinden.

ZINGEN

Graag roepen we u opnieuw op om tijdens de diensten zachtjes en ingetogen te zingen. We houden de ontwikkelingen over eventuele risico’s goed in de gaten.

ACTIVITEITEN

Alle gemeentelijke activiteiten blijven tijdens de periode van de lockdown opgeschort. Alleen de bibliotheek gaat in aangepaste, veilige vorm door. U bent hierover per email al geïnformeerd. De catechisaties hopen we te hervatten zodra de lockdown voorbij is en de middelbare scholen weer opengaan. Zoals het er nu uitziet zou dit D.V. maandag 15 februari kunnen zijn. Mocht dit anders worden, dan laten we dit uiteraard weten.

We willen onze waardering uitspreken voor de inspanningen die gedaan worden om toch met elkaar verbonden te blijven in deze tijd, ook al is het met beperkingen. Zo had de JV+12 onlangs een mooie online quiz voor de jongeren georganiseerd. En organiseert de zondagschool elke zondag een online vertelling voor de jonge kinderen in onze gemeente. Met creativiteit en inzet is er toch nog het een en ander mogelijk!

Op onze website staan nog enkele andere activiteiten waaraan u deel kunt nemen, zoals een online leesclub of online koffiedrinken. Kijk eens of het u aanspreekt en meldt u aan!

In verbondenheid,

Uw kerkenraad

Gereformeerde Gemeente Gouda

Agenda Agenda

Er zijn op dit moment geen agenda berichten.

We willen ons even voorstellen en u laten weten wat ´De Creaclub´ is.

We zijn een kleine club, waar zeker nog plaats is voor veel meer leden. Van harte welkom dus!

Een keer in de drie weken komen we bij elkaar in een zaal van onze kerk. Deze zaal heeft een speciale vloer, zodat deze makkelijk schoon te maken is. Daar zijn we blij mee.

Op een avond van de club, zijn we ongeveer twee uur bij elkaar, om met elkaar dingen te maken voor o.a. de zendingsmarkt, die meestal op de eerste zaterdag van april gehouden wordt. Verder verzorgen we voor de verkoping van de vrouwenvereniging in oktober een kraam met gedroogde hortensiastukken. Deze stukken worden in de week voor de verkoping bij een van de leden thuis gemaakt.

Iedereen doet iets wat zij leuk vindt, en wat verkoopbaar is. Soms worden er dingen samen gemaakt. Maar het is de bedoeling dat iedereen voor zichzelf bedenkt wat zij wil maken. Wordt er nu alleen maar hard gewerkt? Nee hoor, het gebeurt ook dat er van ´werken´ niet zoveel komt, maar dat we met elkaar toch terug kijken op een fijne avond.

Het komt er over het algemeen op neer, dat de avonden te weinig zijn, om alles af te krijgen, wat betekent dat er thuis door onze leden ook heel wat werk verzet wordt.

Al met al een gezellige club, die zeker meer leden kan gebruiken. Heb je zin om creatief bezig te zijn, en heb je ideeen wat je zou willen maken? Kom gerust eens vrijblijvend één van onze avonden bezoeken. Met elkaar komen we vast tot een gezellige kraam, waar we onze spullen verkopen en zo een steentje bijdragen aan het steunen van de zending.

Heeft u vragen of wilt u liever even iemand spreken, contact gerust even onderstaand persoon:

Hennie Hoogendoorn telefoonnummer: 0348 502 405

of liever via de mail:  hhoogendoorn68@hotmail.com

Hartelijke groeten van alle leden van de creaclub. En misschien tot ziens?!

De komende avonden in het tweede half jaar van 2019 is er crea-club op:

->28 januari

->18 februari

->10 maart

->31 maart

->21 april

-> 12 mei

-> 2 juni

 

De avonden beginnen om 19.30u en zijn rond 21.30u afgelopen.