Gereformeerde Gemeente Gouda

Orgelbespeling

zaterdag 05 oktober, Ger. Gemeente Gouda Orgelbespeling: Dirk Jan Versluis Deel 2 van integrale uitvoering Bach-orgelwerken. Om 19.30 uur is er een uitgebreide mondelinge toelichting door de concertgever.


Dirk Jan Versluis speelt Bach

Dirk Jan Versluis is dit voorjaar begonnen aan een zevenjarig project waarin hij alle orgelwerken van J.S. Bach uitvoert op orgels in Gereformeerde Gemeente-kerken.

Doel van het project is het rijke orgelbestand in dit kerkgenootschap te etaleren met muziek die tijdens de kerkdiensten niet of nauwelijks klinkt maar qua theologische achtergrond dichtbij ligt. Landelijk nemen diverse kerken, solisten, predikanten en vocale ensembles deel.

Versluis is organist, VOGG-voorzitter en als psycholoog gespecialiseerd in podiumkunst. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jos van der Kooy en bekwaamde zich verder bij o.a. Ton Koopman en Guy Bovet. Eerder voerde hij alle orgelsonates van Mendelssohn en alle koraalfantasieën van Reger uit in projectvorm.

Op het programma staat o.a. Bachs bekendste toccata, een concerto naar Vivaldi en arrangementen van Maurice Duruflé en Paul Christiaan van Westering. Het concert bevat ook samenzang en begint om 20.00 uur. Om 19.30 uur is er een uitgebreide mondelinge toelichting door de concertgever. Na afloop bent u welkom om na te praten met koffie of thee.

 

« ga terug